even voorstellen: Edwin Mijnsbergen

Wie ben je? Wat doe je?

Edwin Mijnsbergen (Vlissingen, 1971) belandde in 2000 in de bibliotheekwereld. Na de studie Informatiedienstverlening en -Management (IDM) in 2005, legde hij de nadruk op digitale ontwikkelingen in het algemeen en sociale netwerken in het bijzonder. In april 2010 nam hij afscheid van zijn vaste baan als bibliothecaris bij de Zeeuwse Bibliotheek om zich zelfstandig, onder de naam M.I. Webwerk, te richten op o.a. internetprojecten en -adviezen, contentmanagement, journalistiek en nieuwe media. Edwin publiceert dagelijks op zijn weblog Mijns Inziens en is initiatiefnemer van websites als Platform Informatieprofessionals (voorheen Bibliotheek 2.0), Middelburg Dronk en Ik geef weg-Walcheren. Edwin is ook nieuwsredacteur voor het vakblad InformatieProfessional.

Wat kom je in Ulrum doen/wat kun je voor Ulrum betekenen?

Samen met Peter de Kock kom ik geheel onbevangen naar Ulrum, om te leren over de situatie daar maar nog liever, om persoonlijke ervaringen of expertise zo mogelijk te delen met lokale belangstellenden.Zo zou ik bijvoorbeeld graag helpen met burgerinitiatieven, zeker als die raakvlakken hebben met mijn eigen interesses, die variƫren van het vastleggen en ontsluiten van lokale geschiedenis, het opbouwen van communities, instellingen voor cultureel erfgoed, enz.

Een paar jaar geleden deed ik ook mee aan een vergelijkbaar project in Zeeland (http://www.krotofkans.nl/tag/edwin-mijnsbergen) en ik ben benieuwd welke parallellen er zijn te trekken. Onze ervaringen deel ik graag op het weblog van het project, maar ook via andere sociale media.

 

Edwin

Tags:

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie!