even voorstellen: Marije Sietsma

Wie ben je/wat doe je

Mijn naam is Marije Sietsma. Ik ben geboren in 1978 en woon sinds twee jaar in Velp (bij Arnhem), nadat ik ruim zeven jaar in Groningen heb gewoond. Gelukkig heb ik nog bijna wekelijks een excuus om de reis naar het noorden te maken. Groningen blijft namelijk de fijnste plek waar ik ooit heb gewoond.

Al tijdens mijn studie journalistiek begon ik met freelancen en daar ben ik nooit mee opgehouden. Ik heb vooral veel stukken geschreven over theater, film, boeken en onderwijs. Vaak voor volwassenen, nog vaker voor jongeren. Sinds drie jaar heb ik ook mijn eigen uitgeverij: Loopvis. Tot nu toe zijn het allemaal kookboeken. Over stamppot, kruidnoten, de Italiaanse keuken, bakken zonder suiker en biologisch eten, zonder direct blut te zijn. Allemaal boeken waarbij je nét op een andere manier kijkt naar de dingen die je al kent. En dat is ook precies wat ik in Ulrum hoop te gaan doen…

 

Wat kom je in Ulrum doen?

Een week lang ga ik op zoek naar de smaak van Ulrum. Door elke avond bij een andere inwoner van Ulrum te eten (lunchen kan natuurlijk ook), hoop ik te ontdekken of er iets algemeens te zeggen is over de Ulrummer keuken.

Maar het gaat me ook om de ontmoeting zelf: de gesprekken aan tafel en de plek waar het eten vandaan komt. Al deze informatie zal ik aan het eind van mijn verblijf bundelen in een klein boekje. Tekenen kan ik trouwens voor geen meter, dus mocht er iemand in het dorp goed zijn in illustreren…

Een paar avonden zijn al gevuld, maar mochten er nog mensen zijn die het aandurven om me uit te nodigen voor de lunch of het avondeten: graag! Mail me dan op marije@loopvis.nl

pasfoto 3

 

 

Tags:

One Response to “even voorstellen: Marije Sietsma”

 1. juni 15, 2016 at 10:18 am #

  Hoi, via Marjo Damhuis ben ik aan jouw`n naam gekomen. Ik vertelde Marjo over mijn schrijf ambities. Ambitie is de nagelbijter van succes, dacht ik hard op.

  Graag tref ik je een keertje om te kijken of het klikt en of mijn magazin bij jou kan worden onder gebracht. De titel wordt U2&WE?

  De ondertitel kan Amor Mundi worden, maar die details ga ik nog uitwerken.

  Zou je mij even kunnen berichten of je mij wilt ondersteunen in mijn missie?

  ik ben te bereiken op tel. 06-48674331 mail: detlev.lassche@outlook.com

  Groet,

  Detlev Lasssche/ Oldenzaal.

  Later…. … .. .

Plaats een reactie!