Dag 1 – De smaak van Ulrum

Zo, ik ben gesetteld voor een week Ulrum. Mijn eigen muziek speelt door de kamer, de koelkast is gevuld met ontbijtspullen (uiteraard gehaald bij de Spar), de toiletspullen staan in de badkamer en mijn jas hangt op de kapstok. Zelfs het bed oogt vertrouwd dankzij het dekbedovertrek van één van mijn zoons 😉

Aankomst 1Aankomst 2  Aankomst 3Aankomst 4

Vanmiddag tegen 15.30 uur kwam ik aan. Mijn eerste afspraken had ik namelijk even verder, in Houwerzijl. Want een boekje over de smaak van Ulrum moet natuurlijk wel zo lokaal mogelijk worden gemaakt. Met een drukker/vormgever uit de buurt, zoals Dick Ronner van Uitgeverij Vliedorp/Zolderman Boeken. Sowieso laat ik niet graag een kans voorbij gaan om door een boekwinkel te struinen…

Ik ben nog geen halve dag hier en nu al is mijn agenda tonnetjevol. Vanavond werden de laatste gaatjes in mijn agenda van deze week gevuld. Het is gelukt: ik heb elke avond een andere eetafspraak bij een Ulrummer thuis. Plus nog heel veel plannen voor wat ik hier zou willen doen.

Bij mijn eerste eetadres – daarover later meer – ben ik vertrokken met een waslijst aan namen en plekken waar ik beslist eens wil kijken deze week. Om meer te horen over producten die hier in de buurt worden verbouwd, om te ontdekken of iemand illustraties wil maken voor het boekje dat ik hier wil maken, en gewoon om nog veel meer van die leuke gesprekken te hebben. Want als er één ding is dat me nu al opvalt: tot nu toe heeft iedereen die ik spreek enorm veel te vertellen. En ik ga hier natuurlijk niet weg voor ik zo’n geweldig stel Ulrummer sokken heb gekocht 🙂

Maar nu eerst: uitbuiken van de heerlijke Boeskool die ik at bij Ria en Menne van Dijk!

Marije

Tags:

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie!