Kookboeken in Ulrum

Kruidnotenboek in boekhandel WichersGisteren wandelde ik even binnen bij boekhandel Wichers. Twee jaar geleden – toen het eerste boek van mijn uitgeverij de prijs won voor het mooist geïllustreerde kookboek ter wereld – kreeg ik een telefoontje van mevrouw Wichers. Ze had over Maak van de noot een deugd gelezen in de krant en wilde graag een aantal exemplaren bestellen. Van de drie exemplaren die ik haar toen stuurde, staat er nog altijd één op de plank. Koken met kruidnoten slaat blijkbaar niet heel erg aan in Ulrum ;-). Al was het wel erg leuk om mijn eigen boek (en hevig gekapte hoofd) terug te zien in dit fijne winkeltje.

Natuurlijk ging ik direct op zoek naar de kookboeken. Ik zag verschillende boeken over Gronings eten, een aantal basiskookboeken, maar ook een exemplaar van Koken zonder pakjes en zakjes, één van de eerste Jamie Oliver boeken en Down to earth, een chique boek dat werd gefotografeerd door voormalig nieuwslezers Sacha de Boer en geschreven door Jacob-Jan Boerma.

Down to earth is echt een prachtig boek met nog heel lekkere recepten ook,” vertelt mevrouw Wichers terwijl ze een kopje koffie voor me inschenkt. “Maar ik heb hem hier vooral staan omdat ik de ouders van Jacob-Jan ken. Eigenlijk verkoop ik hier maar weinig kookboeken. De meeste mensen zoeken vooral naar een basiskookboek. Bijvoorbeeld om cadeau te doen als hun kinderen uit huis gaan.”

En toch… als het aan mij ligt komt er binnenkort een mooi boekje bij in de etalage: De smaak van Ulrum. Een boekje vol recepten van Ulrummers. Van de gerechten die ik deze week at (en nog ga eten) bij de verschillende mensen thuis, tot recepten niet écht niet mogen ontbreken. Stuur ze dus vooral aan me door, die recepten (marije@loopvis.nl) of reageer hieronder. Dan doe ik mijn best om het boekje ruim voor de feestdagen klaar te hebben.

 

Tags:

One Response to “Kookboeken in Ulrum”

  1. Fran Huizenga-Luth
    oktober 17, 2014 at 4:17 am #

    Vooral ‘grauw aart’n mit spek’ (capucijners met spek) erin doen. Eten we hier in Canada geregeld en zelfs onze kleinkinderen vinden het lekker.

Plaats een reactie!