tijdelijke regeling waardevermeerdering van woningen opengesteld

Met ingang van donderdag 6 november 2014 is een tijdelijke regeling voor waardevermeerdering van woningen opengesteld. Met die regeling van de Dialoogtafel Groningen kunnen huiseigenaren in negen Groningse gemeenten (Appingedam, Delfzijl, Loppersum, Bedum, Winsum, Slochteren, Eemsmond, Ten Boer en De Marne) een tegemoetkoming krijgen van maximaal 4000 euro voor energiebesparende of -opwekkende maatregelen. Daaronder vallen ook de woningbouwcorporaties die huizen bezitten in deze negen gemeenten.

Voor wie is de regeling?
De regeling staat open voor woningeigenaren in de negen gemeenten waar door de NAM voor tenminste 1000 euro aardbevingsschade is vastgesteld. En voor mensen die op of na 17 januari 2014 een bestaande woning hebben gekocht of een nieuwbouwwoning opgeleverd hebben gekregen. Ook woningeigenaren die hun huis bouwkundig (laten) versterken in overeenstemming met een schriftelijk advies van de NAM kunnen een beroep doen op de vergoeding. De volgende energiebesparende of- opwekkende maatregelen worden vergoed:

  • Dak-, vloer- en gevelisolatie
  • Zonnepanelen en zonnecollectoren
  • Muurisolatie
  • Zonneboiler
  • HR ++(+) glas Warmtepomp
  • Combiketel met hoog rendement
  • Warmte- koudeopslag
  • Technieken voor warmteterugwinning.
  • Het verkrijgen van een Energie Prestatie Advies

Meer info
Folders zijn verkrijgbaar in het Infocentrum.

Tags: , , , ,

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie!