even voorstellen: Geert Schoemakers

fotografie jonathan andrews

fotografie jonathan andrews

Afgelopen maand is het project ´Terpen en Wierdenland, een verhaal in ontwikkeling´ gestart in Ulrum. Dit project is een samenwerking tussen Landschapsbeheer Friesland, Landschapsbeheer Groningen, Kenniscentrum landschap, Terpencentrum en het Museum Wierdenland. Een aantal mensen zullen de komende periode in Ulrum te zien zijn.Tijd om het team erachter voor te stellen. Naast Mans Schepers, Jeroen Wiersma en Annelien Kapper bestaat dat uit: Geert Schoemakers.

wie ben je
Geert Schoemakers, 31 jaar. Woonachtig in Meppel.

wat doe je
Ik ben projectleider bij Landschapbeheer Groningen. Hier houd ik mij bezig met het herstel van boerenerven, molenbiotopen en het project ‘terpen en Wierdenland’. Vanuit een groene en cultuurhistorische invalshoek wil ik bijdragen aan het behouden van het prachtige Groninger landschap. In veel gevallen kan dit samen met dorpsbewoners. Naast mijn werk ben ik ook nog actief in scouting en wandel en hike ik redelijk veel om de mooiste plekken van Noord-Nederland te bezoeken.

wat kom je in Ulrum doen/wat kun je voor Ulrum betekenen?
In het project ‘Terpen en Wierdenland’ worden de bijzonderheden van Ulrum onderzocht en zichtbaar gemaakt. In de praktijk betekent dit dat Ulrum op archeologisch en landschaphistorisch vlak worden onderzocht. Vervolgens kunnen deze speciale resultaten worden gecombineerd met uitvoeringswerk zodat dit werk de historie van Ulrum zichtbaar maakt, en de omgeving verbetert. Doordat de werkgroepen van project 2034 al veel ideeën en uitwerkingen hebben wordt hier nadrukkelijk de samenwerking mee gezocht om elkaar te versterken en ervoor te zorgen dat de plannen niet alleen op papier blijven bestaan.
Doordat de inwoners al ontzettend actief zijn voor Ulrum heb ik er alle vertrouwen in dat het helemaal goed komt en dat een aantal parels van Ulrum weer worden opgepoetst.

Tags: , , , , , ,

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie!