Een gereedschapskist met zorgconcepten

170

In september, net tweedejaars, startten vijf Saxion-studenten Bestuurskunde enthousiast met een opdracht over Zorg voor Deel&Ulrum. Ze hadden er tien weken voor, maar het ging wat langer duren. Tal van tegenslagen later, is het werk nu af. Iris Kiers, Merel Tolkamp en Bastiaan van het Reve kunnen hun ideeën gaan delen met Ulrum. Hun rapport voor Deel&Ulrum omschrijven ze als “een gereedschapskist met ideeën over zorg in combinatie met vrijwilligers”.

Wat zit er zoal in hun gereedschapskist?

* ideeën voor een zorgcoöperatie

* ideeën over diensten als dagbesteding, informele zorg, een zorginfopunt en een klussendienst

* ideeën over mobiliteit en een buurtbus als belbus

* ideeën over huisvesting en zorgunits

Vanuit het onderwijs willen we Petra de Braal heel hartelijk danken voor de kans die ze onze studenten heeft geboden om voor een echte opdrachtgever aan de slag te gaan. Wij blijven de ontwikkelingen in Ulrum met veel belangstelling volgen en als het kan willen we dit jaar graag nog wel een keer iets voor de Ulrummers doen!

Alle goeds in 2015!

Elly Straatman

 

 

 

 

Tags: ,

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie!