8 mei komt Terpen en Wierden weer boren

8 mei komt archeoloog Mans Schepers van Terpen en Wierdenland weer boringen verrichten. Tijdens die boringen wordt archeologisch onderzoek gedaan naar de dubbele wierde van Ulrum. Er wordt op verschillende plaatsen in het dorp geboord om de ‘doorsnede’ van het dorp vast te leggen. Iedereen is van harte uitgenodigd om bij die boringen te komen kijken of mee te helpen. Er wordt om 9.00 uur bij het Infocentrum aan de Noorderstraat verzameld. Wie mee wil helpen, doet er verstandig aan kleren aan te trekken die vies mogen worden.

Mans is nog op zoek naar een aantal locaties om te boren. Op de kaart hieronder staan een aantal rode cirkels waar een plek worst gezocht. De boringen worden gedaan met een guts van 3cm. doorsnede. Er ontstaat dus geen groot gat in de tuin, maar een klein gaatje waar wat grond bij vrijkomt. Geen grote ingreep of rotzooi in ieder geval. Belangrijk is dat er in het verleden geen bebouwing heeft gestaan en er niet diep is gegraven.

Van 16.00 tot 17.00 uur gaat Mans monsters uit de boringen onderzoeken met een microscoop in het infocentrum. Ook hierbij bent u van harte uitgenodigd.

 ArcGis Ulrum

P1040447

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie!