Akkerstraat 5

Opplussen (het verbeteren van het woningbestand van Ulrum) is een van de opgaves van DEEL& Ulrum. Aan de Akkerstraat 5 heeft Woningbouwvereniging Wierden en Borgen een Oppluswoning (modelwoning) gerealiseerd die als inspiratie kan dienen voor zowel huurders als eigenaren van particuliere woningen.

De woning is bedoeld om te laten zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van opplussen. Sommige hulpmiddelen zoals een extra beugel bij trap of wc, zijn eenvoudig zelf en tegen relatief lage kosten te realiseren. Grotere ingrepen, zoals een nieuwe ruime en aangepaste badkamer met tweede toilet, kunnen tegen een huurverhoging door Wierden en Borgen worden gerealiseerd. Het is eerst de bedoeling om 38 woningen in Ulrum op te plussen. Op een later moment kunnen ook bewoners uit andere dorpen van de aanpak gebruik maken.

Meer over Opplussen >> 

Tags: , ,

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie!