het verhaal van Ulrum staat online

herstel terpen en wierden onderzoek verhaal van ulrumHerstel Terpen en Wierden heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan het vinden van het verhaal van Ulrum in het landschap en historische bronnen. Ook zijn er meerdere malen boringen verricht in het dorp met hulp van inwoners (daarbij werden o.a. mest, aslagen, mortel en relatief schone ophogingslagen gevonden). Die maanden van hard werken hebben werkelijk een schat aan informatie opgeleverd over hoe Ulrum is opgebouwd, over hoe diep het dorp nu echt gaat, de Assinga’s, gebruik van landbouwgronden en nog veel, heel erg veel meer.

Op de site van Terpen en Wierdenland staat het volledige verhaal. Een ‘long read’, waar je echt even voor moet gaan zitten, boordevol mooie achtergronden en interessante feiten. Een niet te missen bron van informatie over Ulrum.

Vervolg
Het is de bedoeling dat het verhaal uitmondt in concrete opgaves die in Ulrum opgepakt kunnen worden. Het is de bedoeling dat het verhaal niet alleen leesbaar is op de website van Wierden en Terpen maar ook zichtbaar wordt in het dorp. Binnenkort meer daarover!

Bekijk het verhaal van Ulrum op de site van Terpen en Wierdenland

verhaal van ulrum herstel terpen en wierden

Tags: , , ,

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie!