opplusinterview mevrouw Oldenhuis

IMG_20150921_151801755 Het opplussen is in volle gang. Hoe is het de eerste opplussers vergaan? We interviewen mevrouw Oldenhuis.

Wat heb je laten doen aan je huis?
“Toen we dit huis 20 jaar geleden kochten, stond er een soort schuurtje achter. Daar hebben we toen een nieuw stukje aan ons huis gebouwd. Dat werd een kantoorruimte. Nu is het omgebouwd tot een slaapkamer met een natte ruimte: douche, toilet en wastafel.
We hadden 20 jaar terug wel het idee ‘als het nodig is, kunnen we er ook wat anders mee’. Dat zeg je dan wel, maar daar doe je vervolgens weinig mee. Maar mijn man heeft een herseninfarct gehad. We werden we met onze neus op de feiten gedrukt. En die actie nu in het dorp speelt natuurlijk ook mee.”

IMG_20150921_151837513_HDRHoe is de verbouwing gegaan?
“Het ging allemaal prima. Onze kinderen hebben alles opgeruimd en toen is Tuma gekomen. Die hebben alles verbouwd. Nu moet alleen het ledikant nog even naar beneden. En dan zal het wel even vreselijk wennen worden. We hebben redelijk de ruimte hoor, maar niet zoals boven.”

Heb je advies voor anderen?
“Als er wat gebeurt, ben je boven vreselijk onthand. Als je de ruimte hebt, dan is zo’n benedenslaapkamer echt wel iets waar je even over na mag denken.”

Zie voor een indruk van de verbouwing ook dit filmpje.

VID_20150921_151719185 from Deel& Ulrum on Vimeo.

Tags: , , ,

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie!