opplusinterview meneer Van Westendorp

opplussen westendorp 15-10-07Het opplussen is in volle gang. Hoe is het de opplussers vergaan? We vragen het meneer Westendorp.

Wat heb je laten doen aan je huis?
We hadden in de tuin een garage staan. Die had ik in gebruik als atelier waar ik ook veel dingen opsloeg. Dat hebben we in tweeën gedeeld. Mijn vrouw heeft daar nu ook een eigen atelier. De opslag is nu in het schuurtje. We hebben het geheel met het huis verbonden en in die aanbouw hebben we een logeerruimte gerealiseerd voor de kleinkinderen.

Waarom heb je dat laten doen?
De aanleiding was ruimtegebrek. We hebben gedacht aan een groter huis, maar twee makelaars zeiden onafhankelijk van elkaar tegen ons dat het moeilijk zou worden om ons huis te verkopen. Aan oudere mensen raak je het niet kwijt en het was iets te klein voor een gezin. Dus zo kwamen we op het idee om te verbouwen.

Toen zijn we met Fokke Tuma gaan praten en die maakte ons attent op de subsidieregeling. We wisten daar natuurlijk wel van, maar op de een of andere manier was het toch ook nog langs ons heen gegaan. Ook is onze kleine verbouwing die we in gedachten hadden (alleen een aanpassing van het atelier) dankzij hem iets groter geworden. We zijn er flink op vooruit gegaan.

Hoe is de verbouwing verlopen?
We zijn heel tevreden over de samenwerking met Fokke Tuma. Er viel over alles te spreken en het was heel flexibel. De afwerking is een ander verhaal. Die doen we zelf. Ik ben nu 60+ en sta voor het eerst van mijn leven te behangen. Dat valt wel een beetje tegen.

En nu? Tevreden?
Zeker, verder zijn we heel blij hoor. We kunnen hier nu vooruit. We kunnen hier oud worden. Zelfs als we niet meer kunnen schilderen of beeldhouwen, kunnen we er nog een rollator in zetten.

Meer opplusinterviews bekijken

Tot slot: de foto’s van de situatie vóór het opplussen.

before opplussen westendorp zoals het was

before opplussen westendorp

 

Tags: , , , , ,

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie!