Ulrum via de media

In juni 2014 was ik te gast bij het project Deel&Ulrum en in drie blogafleveringen ‘Ulrum te voet’ deed ik die zomer verslag van mijn ervaringen. Ik eindigde toen met een paar vragen en opperde enkele mogelijkheden en kansen die ik zag voor Ulrum. Het wel en wee van het dorp heb ik daarna met belangstelling gevolgd. Wat is er veel gebeurd sindsdien…! Ik kreeg er wat van mee via de website, de landelijke pers en de documentaire ‘Koppig Dorp’.

En nu dit najaar de publicatie van _Platform31_ met de titel Waddenland: kansen voor gezondheidsarrangementen. Bij wie hem heeft gemist, wil ik deze publicatie graag onder de aandacht brengen. Drie partijen, Natuurorganisatie IVN Groningen, Fysiotherapie Wijers en Stichting Terraheerd, hebben elkaar gevonden. Hun uitgangspunt is om de kwaliteiten ‘rust, ruimte en natuur’ van het gebied rondom Ulrum, te verbinden met gezondheid en leefstijl. Ik lees uitvoerig over dit experiment dat gericht is op gezondheidsarrangementen voor nieuwe doelgroepen. Maar ik lees ook over andere initiatieven binnen de gemeentegrenzen van De Marne, zoals over de Ulrummer Dörpszörg.

Waddenland: kansen voor gezondheidsarrangementen is een prachtige publicatie met veel voorbeelden die kunnen inspireren en met mooie foto’s. Op pagina 12 lees ik over ‘kansrijke doelgroepen en thema’s’. Mijn oog valt op de groep ‘multitaskers met drukte en stress’. Daaronder een foto die zomaar in het Asingapark zou kunnen zijn genomen… Stress of geen stress, ik neem me voor om in 2016 Ulrum en ommeland weer eens ‘live’ te bezoeken.

cover Waddenland

De publicatie is gratis te downloaden op:

www.platform31.nl/publicaties/waddenland-kansen-voor-gezondheidsarrangementen

En wie weet, tot ziens in het nieuwe jaar!

Elly Straatman

 

 

 

 

Tags: , , , , , , , ,

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie!