boringen op 29 januari

P1040432Op vrijdagochtend 29 januari gaan Gerard Aalbersberg en Mans Schepers van het terpencentrum weer een aantal boringen verrichten in de wierden van Ulrum.

Uit het onderzoek dat is gedaan zijn nog een aantal vragen naar voren gekomen. Met een aantal nieuwe boringen hopen zij deze vragen te beantwoorden.

Hierbij wordt geprobeerd om te achterhalen wat de Ulrummers in het verleden aten. Door grotere monsters te nemen kunnen meer voedsel- en gebruiksplanten worden gevonden. Daarnaast wordt getracht de ontwikkeling van de westelijke wierde nog duidelijker in beeld te krijgen. Er is specifiek aandacht voor de eerste periode van bewoning op de wierde.

De uitkomsten van het onderzoek die al bekend zijn staan op onze website: http://www.terpenenwierdenland.nl/het-verhaal/verhaal-ulrum

Natuurlijk kunt u bij het boren komen kijken en lichten Mans en Gerard graag een en ander toe. Ze starten om 9.00 uur bij het infocentrum en zijn tot ongeveer 13.00 uur te vinden op de wierden in het dorp.

Tags: , , , , , ,

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie!