Bas Breman: Wakker worden in Ulrum

LNT_3365

Zondag 26 januari

Dat was een mooie verrassing vannochtend! Wakker worden in een wit Ulrum. Er is vannacht zeker zo’n 5cm gevallen. Toen de kinderen het zagen vanmorgen wilden ze snel naar buiten. Het is de eerste sneeuw van deze winter.
Toen ze eenmaal buiten waren wilden ze trouwens ook snel weer naar binnen! Het is namelijk ook behoorlijk koud buiten. Niet eens zo zeer in graden onder nul maar de wind maakt het guur. Veel mensen zien we dan ook niet op straat als we ons rondje door het dorp maken. Iedereen blijft lekker binnen. Of is het gewoon nog te vroeg?

De enigen die we zien zijn een paar mannen die de straten sneeuwvrij schuiven en een aantal inwoners dat de stoep staat te vegen. Een mooie aanleiding voor een praatje hier en daar. Dat valt sowieso op, hoe laagdrempelig het is om contact te maken met de mensen. Er is niet veel voor nodig om een gesprek op gang te krijgen. Hoewel men het initiatief vooralsnog bij mij laat. Gelijk hebben ze natuurlijk, ik ben tenslotte de nieuwkomer. Ik heb inmiddels al heel wat bewoners kunnen spreken en dat geeft al een aardige eerste indruk van het leven in dit dorp.

Fotogeniek is het ook. Overal zo’n wit laagje overheen. De kerk met de oude platanen en kastanje ziet er prachtig uit. En het lijkt nu ook net of het Lotuspark al bijna klaar is omdat je niet kunt zien dat er nog geen gras onder ligt.
Ik hoop dat ik een aantal geslaagde foto’s heb kunnen maken. Nu weer snel naar binnen voor een warme stamppot boerenkool.

 

 

 

Tags: , , ,

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie!