H. Scholtestraat 3

De Oude Centrale Bakkerij aan de H. Scholtestraat 3 (9971 AW) roept mooie herinneringen op in Ulrum. De geur van vers brood die je al kon ruiken als je nog maar in de buurt van het pand kwam. Heerlijk!

oude centrale bakkerij 6De Oude Centrale Bakkerij is een van de panden in Ulrum die het dorp graag bewaard zou zien. Het pand is in eigendom van de heer en mevrouw Bakker. Jan Bakker is eigenaar van landbouwmechanisatiebedrijf Bakker, een voor Ulrum belangrijk bedrijf. Het bedrijf is door het hele dorp vertegenwoordigd. Je ziet overal prachtige machines staan en mensen zijn druk in de weer. Doordat het van oudsher in Ulrum is gevestigd, heeft het bedrijf loodsen en werkplaatsen verspreid over het dorp. Het bedrijf en de activiteiten zorgen ook voor levendigheid in het dorp én het heeft een sociale functie. Zo mogen de ruimtes geregeld worden gebruikt voor lokale activiteiten. En ook heel belangrijk: het bedrijf zorgt voor werkgelegenheid.

Kortom, in de oude dorpskern zijn veel panden in het bezit van de familie Bakker. Naast panden bedrijfspanden ook een tiental woningen. Van oudsher woont en woonde daar het personeel van het bedrijf. In enkele panden die nu als opslag dienen, woonden vroeger hele gezinnen.

oude centrale bakkerij 1Ook de Oude Centrale Bakkerij wordt momenteel als opslag gebruikt. Er liggen oude afgeschreven onderdelen opgeslagen die nog geregeld nodig blijken om een reparatie uit te voeren.

Het komende half jaar bekijken studenten van de Hanzehogeschool wat de technische staat van het pand is en welke mogelijkheden er eventueel zijn om het voor het dorp te behouden.

Tags: , , , , , , , , ,

One Response to “H. Scholtestraat 3”

  1. augustus 1, 2016 at 8:36 am #

    Ik heb als brood bezorger gewerkt bij de Centralebakkerij .

Plaats een reactie!