studenten brengen (plannen voor) oude Centrale Bakkerij in beeld

oude centrale bakkerij 4 (1)Binnenkort ontvangen we vijf studenten van de Hanzehogeschool in Ulrum. De studenten van de opleiding Specialisatie Herontwikkeling Bestaand Gebouw  aan de Hanzehogeschool in Groningen werken vanaf komende week een half jaar aan het in beeld brengen van de mogelijkheden van de oude Centrale Bakkerij aan de H. Scholtestraat.

herbestemmingsverkenning
In het eerste kwartaal maken de studenten een herbestemmingsverkenning op basis van een historische analyse, conditiemeting en functionele analyse. Deze analyses worden economisch onderbouwd. De studenten komen de komende weken een aantal keren naar Ulrum om in het gebouw te meten.

presentatie
Op vrijdag 18 april geven de studenten een presentatie in het Infocentrum waarbij een aantal varianten worden voorgesteld met aanbeveling tot kansrijke herbestemming. De wensen van het dorp worden hierin meegenomen. Na de presentatie kijken we samen met eigenaar Jan Bakker welk voorstel nader wordt uitgewerkt en welke aanvullende eisen we daaraan mee willen geven.

technische uitwerking
In het tweede kwartaal staat de technische uitwerking centraal. De studenten houden zich bezig technische aspecten, energie of andere thema’s die we belangrijk vinden.

het resultaat
Het resultaat is een rapport waarbij een deel van het gebouw technisch tot op bestekniveau is uitgewerkt inclusief bouwkostenbegroting. De studenten hebben in het verleden al overzichtelijke en inspirerende 3D-impressies gemaakt. We hopen dat ze dat voor dit project ook zullen doen en dan laten we het uiteraard hier zien.

We wensen de studenten Sander Baas, Jack Ansing, Wouter Boltjes, Daniel Huizinga en Ewout van Oorde veel succes!

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie!