even voorstellen: Korrie Melis

Korrie Melis is in Ulrum te gast van 5-3 t/m 7-3. Een kort kennismakingsinterviewtje.

SONY DSCWie ben je?
Korrie Melis, geboren en getogen in Noord-Groningen en nu woonachtig in Nijmegen. Alhoewel ik nu vrij ver weg woon, is Ulrum en omgeving geen onbekend terrein. Tijdens mijn jeugd was Bakker in Ulrum een begrip in ons gezin. Mijn ouders hebben een landbouwmechanisatiebedrijf en bij Bakker kwamen destijds de onderdelen voor het bedrijf vandaan. Om de zoveel tijd moesten die opgehaald worden in Ulrum.

Wat doe je?
Als onderzoeker werk ik bij het Kenniscentrum Publieke Zaak van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Als Hogeschool doen we praktijkgericht onderzoek en één van de thema’s waar we ons op richten is Krachtige Kernen. Bewoners en de kracht van het dorp zelf staan centraal bij onze aanpak (vandaar de naam Krachtige kernen). Met deze aanpak proberen we dorpsbewoners te ondersteunen bij de huidige demografische en beleidsmatige ontwikkelingen. Want krimp en bijvoorbeeld de veranderende financiering van zorg en welzijn kunnen grote gevolgen hebben voor dorpsbewoners. Daar weten jullie in Ulrum natuurlijk alles van.

Wat kom je in Ulrum doen/wat kun je voor Ulrum betekenen?
Noord-Groningen is voor mij een bijzondere regio. Niet alleen omdat ik er oorspronkelijk vandaan kom, ook omdat ik vier jaar gewerkt heb aan een proefschrift/boek over Noord-Groningen. Dit boek is getiteld  Naar een leefbare regio. Regionale leefbaarheid en identiteiten in Noord-Groningen tijdens de twintigste eeuw (2013). Tijdens het onderzoek heb ik met veel mensen in Noord-Groningen gespro-ken, onder andere met een aantal inwoners van Ulrum. Wat ik merkte tijdens het onderzoek (en stie-kem ook al wel wist) is dat Noord-Groningers het heel fijn vinden wonen in Noord-Groningen. Graag zou ik mee wil denken met de Ulrummers, zodat ze ook in de toekomst nog steeds fijn kunnen wonen in Noord-Groningen.

Het verleden heeft altijd invloed op hoe een dorp nu is. Ik begreep dat er verschillende initiatieven zijn die zich met de geschiedenis van Ulrum bezig houden. Hopelijk kan ik daarin iets betekenen voor Ulrum. Bijvoorbeeld door mee te denken en te ondersteunen bij hoe de mooie en interessante geschiedenis van Ulrum neergezet kan worden. Daarvoor heb ik zelfs nog wel wat datamateriaal liggen.

Tags: , , , , , , , ,

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie!