even voorstellen: Jano van Gils

Er zijn gasten die een weekje te gast zijn in Ulrum, maar er zijn ook gasten die regelmatig komen werken in de werkruimte van pand Luth. Jano van Gils gaat daar samen met Roel Kloosterman aan de slag.

jano van gilsWie ben je?
Ik ben Jano van Gils, 36 jaar. Ik woon sinds 2010 in Houwerzijl met mijn vrouw en drie kinderen. Ik ben een noordeling die geboren en getogen is op het Friese platteland. Ik heb 15 jaar in Delft en omstreken gewoond, maar begon de ruimte, de donkere nachten en het vlakke land te missen. Tegen de stroom in zijn we ‘nieuwe’ Hoogelanders.

Mijn betrokkenheid met Ulrum is denk ik groot. Ik woon er praktisch naast, mijn twee oudste kinderen hebben er twee jaar op school gezeten en doe regelmatig inkopen in Ulrum voor Wongema, maar ook geregeld privé. Ik volg de ontwikkelingen van Project 2034 en Deel& Ulrum aandachtig. Knap dat er zoveel dorpsbewoners betrokken worden/zijn bij deze plannen. Daar krijg je zin in. Daar wil je je bij aansluiten.

Wat doe je?
Ik werk als gastheer bij Wongema in Hornhuizen en werk als zelfstandig architect onder de naam Buro Jano. Ondanks de crisis is er vooral onder de particulieren genoeg opdracht.

Sinds begin dit jaar ben ik ook betrokken bij het project. Ik werk samen met de commissieleden en met lokale bouwtekenaar Roel Kloosterman aan de plannen voor Kerkstraat 12. Roel en ik tekenen de plannen en de mogelijkheden uit en werken mee aan de planning van de werkzaamheden.

Wat kun je voor Ulrum betekenen?
Wat ik zou willen doen in Ulrum is deels vak-gerelateerd. Ik zou graag betrokken zijn bij het maken van een ruimtelijke visie voor Ulrum, wat te doen bij leegstand bijvoorbeeld. Op welke wijze zijn de, soms onzichtbare, kwaliteiten van Ulrum te versterken? Daarnaast kan ik me voorstellen dat ik eenmalig een ontwerpcafé organiseer in pand Luth, waarbij bewoners van Ulrum langs kunnen komen voor een vrijblijvend bouwkundig/architectonisch advies. Wanneer je twijfelt over of benieuwd bent naar (uitbreidings)mogelijkheden van de eigen woning kom je gewoon langs. Wel is het dan handig om bestaande tekeningen van de woning mee te nemen. Wanneer er veel vraag naar is, zorg ik voor meerdere ontwerpers/architecten.

Tags: , , ,

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie!