even voorstellen: Mayke Zandstra, Annette Barelds en Mathilde Pruntel

Van 24 t/m 28 maart strijkt Roeg & Roem neer in Ulrum. Mayke Zandstra, Annette Barelds en Mathilde Pruntelaan stellen zich in een kort interview aan je voor. PS: op de foto Mayke en Annette.

roeg en roem 2Wie zijn jullie?
Wij zijn Annette Barelds, Mayke Zandstra en Mathilde Pruntel en werken voor het kennisplatform Roeg & Roem. Roeg & Roem is een noordelijk kennisnetwerk voor dorps- en wijkvernieuwing en wij volgen daarom de ontwikkelingen in Ulrum op de voet! Vorig jaar kwam onze doorgeefcamera al langs en hoorden we voor het eerst over Project 2034. We waren meteen onder de indruk van de enorme energie en veelheid aan plannen die het dorp heeft om ook in de toekomst een leefbaar en aantrekkelijk dorp te blijven. En daarom komen we heel graag langs bij het project Deel&Ulrum om het dorp hierbij te ondersteunen, maar ook om onszelf te laten inspireren met deze vernieuwende aanpak!

Het team van Roeg & Roem heeft verschillende achtergronden: Annette is architect, Mayke is sociologe en Mathilde heeft net de hotelschool afgerond. Een mooie combinatie van fysiek, sociaal en praktisch. Omdat wij als kennisplatform vooral faciliterend werken en een breed netwerk hebben, nodigen we de dagen dat we in Ulrum zijn diverse gasten uit met verschillende expertises.

Wat doen jullie?
Roeg & Roem organiseert kennisuitwisseling door middel van het organiseren van bijeenkomsten en via digitale kanalen zoals onze website en de sociale media. De activiteiten richten zich op actuele thema’s in de dorps- en wijkvernieuwing zoals krimp, duurzaamheid en de woningmarkt. De activiteiten worden op een ‘Roeg en Roem manier’ vormgegeven. Naast inhoud, is het ook gewoon belangrijk dat het leuk is. Roeg & Roem bijeenkomsten zijn niet de zoveelste lange zit van die dag, maar interactief en verfrissend van opzet. In vrijwel alle bijeenkomsten worden ‘doe-componenten’ verwerkt. Zo organiseerden we de afgelopen jaren onder meer diverse kRoeg en Roem discussies, workshops over o.a. verkoop van woningen, bewonersparticipatie en energiebesparing en wijksafari’s.

Wat komen jullie in Ulrum doen/wat kunnen jullie voor Ulrum betekenen?
Van 24 tot 28 maart verblijven we in Ulrum. Naast onze normale werkzaamheden werken we deze week mee aan de concrete opgaves van het dorp: functieverandering, opplussen en ruilverkaveling. We sluiten daarbij zoveel mogelijk aan bij de behoefte van het dorp. We maken er een Villa Felderhof format van en nodigen daarom elke dag gasten uit om een dagje te komen logeren en mee te werken aan deze opgaves. Iedere dag andere experts

Als Roeg & Roem kunnen we het volgende betekenen voor Ulrum:
– het Roeg & Roem sausje: hoe organiseer je inspiratie. Nu kunnen jullie dat al heel goed zelf met zo’n geweldig project als Deel& Ulrum, maar wellicht kunnen we ze verder helpen in het organiseren van bijeenkomsten, brainstormsessies. Hoe haal je echt het meeste uit het verblijf van de gasten?
– netwerk: wij kunnen PR genereren voor het project via onze website en social media en het dorp in contact brengen met mensen uit netwerk. Dit doen we deze week door iedere dag gasten uit te nodigen op een bepaald thema.
– inhoudelijke kennis & expertise: Annette als architect, Mayke als sociologe en met kennis van de volkshuisvesting & leefbaarheid, Mathilde als nieuwkomer met haar frisse blik

Tags:

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie!