even voorstellen: Stamm

Volgende week wordt het HEEL erg druk met gasten in Ulrum want Stamm komt langs. Stamm stelt zich voor in een mini-interview.

stammWie zijn jullie?
Wij zijn STAMM! Een kenniscentrum en adviesbureau en we werken met onderwerpen als krimp, de decentralisaties in het sociale domein en burgerkracht en wijkeconomie.

Bij STAMM werken we met 28 mensen.
Zeven mensen blijven in ieder geval logeren. Pleuni en Marian zijn er de hele week. Greetje, Marcel, Erwin, Maaike en Paula komen in ieder geval één nachtje slapen en twee dagen werken. Daarnaast komen bijna alle collega’s één of meer dagen in Ulrum werken. Volle bak dus!

 

Wat doen jullie?
We hebben flinke wortels in Drenthe liggen, die langzaamaan uit beginnen te kruipen richting Groningen en Overijssel. Wij ondersteunen overheden, maatschappelijke organisaties en burgers en ondernemers. We helpen ze met het doen van onderzoek, we geven advies, maar voeren ook hele projecten uit.Hierboven hebben we al even de onderwerpen beschreven. Maar om nog wat concreter te worden (en zeker in het licht van Ulrum):
We begeleiden onderwijs met het zoeken naar de juiste manieren om met krimp om te gaan. Dat kan zijn door een fusie te begeleiden, anders samen te werken of slim te kijken naar welke voorzieningen in welk dorp behouden kunnen of moeten worden.
Andere voorbeelden zijn bijvoorbeeld het begeleiden van bewoners bij het opzetten van een dorpscoöperatie of het overnemen van voorzieningen (denk aan een gemeentelijk zwembad) of het organiseren van een behoeftenonderzoek onder bewoners.

Wat komen jullie in Ulrum doen/wat kunnen jullie voor Ulrum betekenen?
Concreet gaan we de werkgroep Dörpszörg helpen met o.a. uitzoeken of er een hospice opgezet kan worden door bewoners in het dorp. Daarnaast willen we vooral veel kennis en ervaringen delen en horen waar het dorp behoefte aan heeft. In de aankomende week zijn de STAMM-ers dan ook te vinden op straat, in de kroeg, op de markt, in de supermarkt in en rondom Ulrum.

We hopen onze kennis die we al die tijd hebben opgedaan met Ulrum te kunnen delen.
Ook willen we er een feestje van maken. Pleuni en Marian zijn al even op bezoek geweest in Ulrum en volgens ons moet dat lukken. Doel is om Ulrum te gaan ontdekken en om van zoveel mogelijk mensen te horen hoe zij er altijd een feestje van maken in Ulrum (of dat graag zouden willen).

Tags: , , , , , , , , , , ,

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie!