Ulrum: een eerste indruk

IMG_3325

Drenthe doet wat met je, is de slogan van de provincie waarin wij als STAMM onze wortels hebben liggen. Nou, dit geldt ook voor Ulrum.

Een warm onthaal
Gisterochtend om half tien openden wij de deuren van het pand aan de Noorderstraat 11 in Ulrum. Ons huis voor de komende week. Het was even zoeken naar lichtknopjes, de weg en de verwarming. Met alle hulp van het dorp (via Henriette haar buurvrouw, is dhr. Luth ‘smiddags even komen kijken of het inmiddels al gelukt was met de verwarming, dank daarvoor!) voelden wij ons al snel opgewarmd.

Ervaringen

Een wandeling door het dorp, een aantal bezoekjes aan de supermarkt, een brand aan de Elensterweg recht voor onze neus (waar een bewoner vertelde dat ze af en toe de brandweer bellen om wat levendigheid te creëren in het dorp), en een fietstocht in het donker door de weilanden rondom Ulrum. En oh ja, ook nog wat uitzoekwerk verricht voor de Willy en Henriette die een hospice willen oprichten in Ulrum.

Na de eerste dag voelen wij ons erg welkom. Veel mensen maken een praatje en zo krijgen wij een mooi beeld van het dorp. We hopen dit de komende dagen voort te zetten. Maar misschien nog wel belangrijker, wij zijn nu al van plan om terug te komen! Want Ulrum doet wat met je!

We hebben een kort beeldverslag gemaakt van onze eerste dag. Die delen we graag!

Tags: , , ,

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie!