even voorstellen: Marlies Vermeulen en Remy Kroese van Dearhunter

Marlies Vermeulen en Remy Kroese gaan eind april echt aan de slag met hun project, maar zijn komend weekend al op verkenningstocht in Ulrum. Tijd voor een voorstelrondje.

dearhunterWie zijn jullie?
Wij, Marlies Vermeulen (1986, onderzoeker/interieurarchitect)  en Remy Kroese  (1981, fietser/architect), vormen samen de onderzoeks -en ontwerppraktijk Dearhunter.

Wat doen jullie?
Euregionaal gevestigd in Maastricht (NL) en Liège (B) jagen wij op subjectiviteit en sporen van menselijke aanwezigheid en zetten deze in op verschillende schaalniveaus: van de woning tot de stedelijke ruimte.
Op een onderzoekende en bevragende manier zoeken we de dialoog met bewoners en gebruikers en verzamelen we gegevens welke als input dienen voor participatieve ontwerp-strategieën.

Wat gaan jullie voor Ulrum doen?
In Ulrum gaan we ‘jagen’ op persoonlijke impressies, ervaringen en anekdotes. Hoe we dat precies gaan doen gaan we tijdens onze eerste verblijf concreet vastleggen. De opgetekende ervaringen en verhalen zullen worden vertaald in een verbeeldingskaart van Ulrum en omstreken. Deze kaart wordt een weergave van de plek zoals die ervaren wordt en niet zoals die gezien wordt vanuit de lucht, en levert een schat aan informatie op over de plek en biedt veel alternatieve aanknopingspunten: niet alleen als input voor de stedenbouwkundige, planoloog of architect maar ook voor de bewoners en gebruikers zelf.

De kaart die we op deze manier gaan optekenen, met de input van de bewoners en de gebruikers dus, zal als input gaan dienen voor de ruimtelijke visie die momenteel gemaakt wordt.

Tags: , , , , ,

2 Responses to “even voorstellen: Marlies Vermeulen en Remy Kroese van Dearhunter”

 1. Jan Daemen
  juli 14, 2014 at 5:09 pm #

  Jan Daemen
  Gepensioneerd leraar (1-ste graad) Kunst en Cultuurgeschiedenis
  DUURZAMHEID ONDERSTEUNEN VIA FILOSOFIE EN CULTUUR (KUNST)
  Ben zeer benieuwd of dat in jullie denkproces past ?
  Laat s.v.p. iets horen.
  Groeten

  • Deel& Ulrum
   juli 15, 2014 at 7:20 am #

   Bedankt voor je reactie Jan. Zou je ons een mail kunnen sturen over hoe je dat voor je ziet en welke rol je daar in wilt spelen? info@deelnulrum.nl

Plaats een reactie!