Een week lang daten met Ulrum

IMG_3377

Daten met Ulrum. Een week lang. Een date met twee doelen:

Het bijna thuis huis.

Het eerste was een concrete vraag van Henriette en Willy die een droom hebben: een hospice oprichten in Ulrum. De afgelopen week hebben we wat achtergrondinformatie verzameld en cijfers en wat ‘marktonderzoek’ gedaan.

Het idee is een bijna thuis huis op te zetten met drie bedden. Maar ‘we’ (want het voelt ook al een beetje van ons) staan nog in de beginfase. Begrotingen, panden, hoe moet de organisatie eruit zien, wat zijn wettelijke verplichtingen. Wat feitjes:

–          Wist je dat 9 van de 10 bewoners van een hospice daar zijn met een oncologische oorzaak?
–          Wist je dat van alle mensen die overlijden aan een oncologische oorzaak, dat 12% daarvan overlijdt in een hospice?
–          Wist je dat de gemiddelde verblijfstijd in een hospice 30 dagen is?

Het is materie waar je niet dagelijks mee bezig bent. Waar je misschien niet mee bezig wilt zijn, maar uiteindelijk is het een feit dat we allemaal overlijden. En wat is er mooier dan dat in een huiselijke, verzorgde, warme omgeving te kunnen doen op het hogeland?

Wij gaan nu verder met het vinden en begeleiden van een stagiair die een markt/ communicatieonderzoek gaat doen voor de hospice. We verdiepen ons nog in cijfers en fondsenwerving en als de begroting wat verder rond is willen we meedenken om er een rendabel verdienmodel aan te hangen.

We gaan weg, maar komen terug!

Het tweede doel: Ulrum leren kennen door in het dorp te wonen, te leven en met de inwoners te praten. Een ‘gevoel’ krijgen bij Ulrum.

We hebben echt een fantastische week gehad. Van kroeg tot supermarkt, van visboer tot de wijkagent. Gisteren gebingood (en zelfs gewonnen). Het vriendelijke zwaaien van alle dorpsbewoners die langs ons tijdelijke kantoor fietsen, lopen of rijden. De korte gesprekjes op straat. Het werkt echt om in het dorp te wonen en te werken. Je begint langzaamaan een band te krijgen met  Ulrum.

Dank je wel aan iedereen die daar aan bijgedragen heeft!

Vanaf dag één hadden wij al het gevoel: we willen vaker terugkomen. En dat doen we dan ook graag. Waarschijnlijk bezetten wij de Noorderstraat 11 rond de zomer weer een week. Er is een vonkje. Dus wij willen graag een tweede week-date 🙂

Tenslotte, van elke dag hebben we een beeldverslag gemaakt.

Tot snel!

 

Tags: , , , , , ,

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie!