De twee gezichten van de krimp

Janita Naaijer schreef in Het Dagblad van het Noorden een artikel over hoe er in Groningen wordt gedacht over de gevolgen van bevolkingsafname.

“Wij noemen het woord krimp liever niet”, zegt Roelof Noorda. “Dat heeft een beetje een negatieve klank.Wij spreken liever over nieuwe groei.” Noorda, geboren en getogen Ulrummer, is sinds 2011 actief betrokken bij Project Ulrum 2034, een stichting die is voortgekomen uit de plaatselijke dorpsbelangenvereniging. “Steeds meer winkels en voorzieningen zoals de bank en het politiebureau trokken weg uit Ulrum”, zegt Noorda. “Twee makelaars waarschuwden Dorpsbelangen dat het aantal moeilijk verkoopbare woningen in de toekomst steeds groter zou worden als we het dorp geen nieuwe impuls zouden geven.” Het spookbeeld van krimp, leegstand en verpaupering, bracht circa veertig Ulrummers in beweging. Ze brainstormden over de toekomst van hun dorp en kwamen met een actieplan…”

 

Lees hier het hele artikel: tweegezichtenkrimp (pdf)

Tags: ,

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie!