even voorstellen: Inge Zwerver

Er zijn gasten die een weekje naar Ulrum komen, maar er zijn ook gasten die regelmatig komen werken (in het Infocentrum). Daar is Inge Zwerver er een van. Ze is betrokken bij DörpsZörg en het SPAR-project.

inge zwerver 1Wie ben je?
Mijn naam is Inge Zwerver

Wat doe je?
Ik werk als adviseur voor de Vereniging Groninger Dorpen. Deze vereniging  maakt zich sterk voor dorpen op het Groninger  platteland  en doet dit als ondersteuner, als belangenbehartiger, als intermediair, als initiator, als procesbegeleider en projectleider.

Wat kom je in Ulrum doen/wat kun je voor Ulrum betekenen?
Binnen Ulrum ben ik momenteel betrokken bij twee  ontwikkelingen. Voor de werkgroep DörpsZörg  en al haar vrijwilligers, ben ik ondersteunend en meedenkend aanwezig geweest bij de droomsessies en heb het dorp kunnen begeleiden om te komen tot een eigen visie. Vanuit daar help ik nu het proces verder op weg door de vrijwilligers te begeleiden bij het zoeken naar hun rol binnen DörpZörg. Hierbij werk ik ook samen met Deel&Ulrum. Verder ben ik een actieve meedenker voor het Spar-project. Als kruideniersdochter heeft dit project voor mij een extra lading. Ik heb van dichtbij ervaren hoe waardevol een voorziening als een dorpswinkel is voor een dorp en dan heb ik het niet alleen over de concreet te halen boodschappen. Ik ben ervaring op het gebied van het opzetten van duurzame dorpsinitiatieven. Ik werk hierbij niet vanuit een van te voren bedacht concept, of een vastgelegd eindresultaat, maar zoek naar het doel en de talenten van het dorp zelf.  Ik werk enthousiasmerend, inspirerend en proactief, maar, ik blijf ten allen tijde  naast dorpsbewoners aanschuiven. Letterlijk. Wat zij bedenken, wat zij wel of niet willen, dáár ligt de kracht tot het komen tot iets. Meebewegen met het dorp noem ik dat.

Tags: , , , , ,

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie!