Dear Ulrum – Dag 7

Dear Ulrum,

Een druilerige donderdagochtend, de dag van de arbeid, welke wij eer trachten aan te doen door schier onverstoord onze werkzaamheden voort te zetten terwijl jij merkbaar in rust bent. Je kinderen hebben vakantie en eigenen zich je straten toe: er worden kikkers gevangen en skelters worden bereden ware het de werktuigen die jou weer in gang moeten trekken.

Je inwoners leren ons kennen en er ontstaan dialogen. Dit is wat we beoogden met de kaart, hoe langzaam het proces ook lijkt te vorderen. Groeten op straat is altijd al gemeengoed geweest, maar het bezoek van bijvoorbeeld Anna, haar scherpe blik op datgene wat getekend is en de verhalen die het zien van het getekende losmaakt zijn onbetaalbaar.

 

Een detail van de tekening na zeven dagen jagen, luisteren en vertalen op papier.

Een detail van de tekening na zeven dagen jagen, luisteren en vertalen op papier.

 

 

Auteur:Dearhunter

Dearhunter is een onderzoekspraktijk gevestigd in Maastricht en Liège en bestaat uit twee personen (Marlies Vermeulen & Remy Kroese). Samen jagen zij op subjectiviteit en sporen van menselijke aanwezigheid en zetten de bevindingen in op verschillende schaalniveaus: van de woning tot de stedelijke ruimte. Op een onderzoekende en bevragende manier wordt een dialoog met bewoners en gebruikers gezocht, de verzamelde gegevens dienen als input voor participatieve ontwerp-strategieën.

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie!