update subisidie woningaanpassing

Een belangrijk onderdeel van de leefbaarheid in Ulrum is een goed en duurzaam woningbestand. Daarom zijn we, zoals veel inwoners van Ulrum wellicht al weten, bezig met de voorbereiding voor een subsidieregeling. Op deze manier wordt het voor inwoners van Ulrum heel aantrekkelijk om hun woning toekomstbestendig en duurzaam aan te passen. Momenteel werken wij aan het opstellen van een regeling en de procedure die dat mogelijk moet maken.

Dat heeft even wat tijd nodig. De regeling moet goed in orde zijn en we moeten de regeling goed afstemmen met de andere partijen die bij het project betrokken zijn, zoals gemeente De Marne en de provincie Groningen.

Dat er een dergelijke regeling komt is best bijzonder. Zoals het er nu uitziet ontvangt u voor een aanpassing van uw woning die binnen de regeling valt 40% subsidie (max € 25.000,00). De kosten voor u worden dus met 40% verlaagd. U kunt van ons daarnaast ook advies krijgen over eventueel aanvullende leningen met een lage rente die beschikbaar zijn. Binnenkort informeren we u over de exacte voorwaarden van de regelingen.

Er is wat verwarring ontstaan doordat een landelijk bedrijf ook langs de deuren is gegaan met verschillende aanbiedingen. Na overleg met ons zijn zij daar nu mee gestopt. Uiteraard kunnen wij dit niet altijd voorkomen. Voor de regelingen vanuit het dorp wordt een samenwerkingsverband opgezet van lokale bedrijven. Aanbiedingen van andere partijen die los daarvan langs de deuren gaan geven dus geen recht op subsidie en het zou spijtig zijn als iemand hierdoor de ruime subsidieregeling mis zou lopen.

Alles met betrekking tot de regelingen en de betrokken partijen vanuit het project zal herkenbaar zijn aan het logo hieronder. Alleen als dit logo herkenbaar is of op een folder is aangegeven, heeft u te maken met een aanbod vanuit het project.

DEEL&ULRUM_T_SHIRT

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie!