bijeenkomst over de toekomst van de zorg in Ulrum

Graag nodigen we u uit voor een bijeenkomst over de toekomst van de zorg in Ulrum op:
19 juni om 10.00 uur
in het Infocentrum, Noorderstraat 11/15, Ulrum.

Tijdens deze bijeenkomst willen DörpsZörg en DEEL& Ulrum plannen presenteren voor zorg in Ulrum. We gaan daarover graag met u het gesprek aan.

DörpsZörg
De overgang van verzorgings- naar participatiestaat betekent  meer verantwoordelijkheden voor burgers en een veranderende rol van inwoners en overheid en  vraagt om een heldere visie op zorg in de toekomst.

Ulrum steekt ‘de hersens uit de mouwen’. Er is een werkgroep DörpsZörg opgericht. Die heeft inmiddels bijna 25 vrijwilligers. Samen hebben ze met behulp van KAW- architecten een visie opgesteld waarvan de kracht zit in de inwoners en hun eigen netwerk.

De werkgroep DörpsZörg is actief op de deelterreinen Wonen, Zorg en Welzijn en streeft naar het opzetten van een goed georganiseerde vorm van informele zorg, waarbij goede contacten met de professionele zorg onontbeerlijk zijn. Momenteel zijn onze vrijwilligers op pad om middels keukentafelgesprekken met de inwoners in gesprek te komen over wat hun wensen zijn. We willen natuurlijk allemaal zo lang mogelijk in onze eigen woning blijven wonen. Dat vraagt soms om aanpassingen, een verbouwing of soms wat hulp voor een klusje. We werken aan het opzetten van een adequate structuur waarmee Ulrum de komende jaren vooruit kan en wellicht later meerdere dorpen.

Wat vragen we u?
Aandacht voor onze enthousiaste plannen en inmiddels opgestelde visiepresentatie.

De formele zorg en andere marktpartijen kunnen in ook hun veranderende rollen hier mogelijk hun voordeel mee doen. Daarom willen we graag met u in gesprek over hoe we elkaar kunnen versterken. Met elkaar van gedachten wisselen over hoe wij wellicht met u aan een nieuwe toekomst kunnen werken. Welke rol past u?

Hoe kunt u zich aanmelden?
Door een mail te sturen aan ons secretariaat: ollerommer@planet.nl
of te bellen met voorzitter Hans van der Heide: 06-12858038

Dorpszorg

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie!