even voorstellen: Tine de Moor en het onderzoeksteam van de Universiteit Utrecht

Vanaf 30 juni is Tine de Moor van de Universiteit Utrecht in Ulrum te gast met haar onderzoeksteam.

Wie zijn wij en wat doen we?

Wij zijn een onderzoeksteam van de Universiteit Utrecht dat wordt geleid door Tine De Moor, hoogleraar Collectieve Actie in Historisch Perspectief. We werken aan verschillende projecten, waarbij de focus ligt op diverse vormen van samenwerkingsverbanden. Daarbij kijken we enerzijds naar allerlei nieuwe collectieven die zich vandaag de dag ontwikkelen (zie ook onze website: http://www.collective-action.info/_ICA_Today), maar onderzoeken we vooral ook de vele historische instituties voor collectieve actie die vaak eeuwenlang bestonden zoals de gilden, waterschappen en gemene gronden: instituties die zich vanaf de late middeleeuwen ontwikkelden waarin mensen gingen samenwerken om collectieve voorzieningen te organiseren en in stand te houden. We onderzoeken onder meer waarom deze verbanden tot stand kwamen, hoe zij organisatorisch in elkaar zaten (en waarom dat zolang goed ging), en hoe zij zich het beste verhielden tot andere spelers

Wat komen we in Ulrum doen?

U heeft inmiddels waarschijnlijk de link al zelf gelegd. Ook vandaag de dag ontstaan er allerlei groepen en verbanden die besluiten te gaan samen werken om voorzieningen te behouden of het dorp te verbeteren. Ulrum kent in dat opzicht een lange geschiedenis en ook nu staat het gezamenlijk bijdragen aan de leefbaarheid van het dorp weer volop op de agenda. Naast brainstormsessies over onze onderzoeken lijkt het ons daarom erg leuk om met jullie kennis te maken ervaringen, en tips en ideeën uit te wisselen. Wij verblijven van zondagavond 30 juni tot woensdag 2 juli in Ulrum, met Noorderstraat 11-15 als uitvalsbasis. Mochten jullie interesse hebben of over een bepaald thema specifiek willen doorpraten, laat ons dit vooral weten via collective-action@uu.nl.

Anita, Charlotte, Corry, Felix, Miguel, René, Sarah, Tine en Winny

Team

Tags: ,

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie!