nieuwe gasten gezocht voor 2015

In 2014 was een bont, inspirerend en deskundig gezelschap te gast in Ulrum. Voor 2015 zoeken we weer nieuwe gasten die hun ervaringen willen delen met en voor Ulrum.

Nieuwe ideeën of inbreng van een professional of ervaringsdeskundige gecombineerd met de visie van lokale bewoners en ondernemers tillen Ulrum naar een hoger plan en maken het dorp toekomstbestendig. Gasten kunnen Ulrum op vele manieren ondersteunen. We nodigen professionals en ervaringsdeskundigen uit met ervaring in, bijvoorbeeld, de volgende vakgebieden:

• demografische ontwikkeling;
• cultuur;
• ontwerp;
• leefbaarheid;
• duurzaamheid wonen;
• recreatie.

Verblijf in Ulrum
Gasten verblijven een week of langer (afhankelijk van hun project) in een van de projectpanden zoals Pand Luth aan de Noorderstraat 11-15. Dat pand heeft een appartement dat volledig is ingericht voor een verblijf, maar ook voor werk en experiment. Er is een internetverbinding, slaapgelegenheid en alles wat voor een verblijf in Ulrum nodig is (potten, pannen, etcetera).

Aanmelden / meer info
Aanmelden (of meer informatie opvragen over het project) kan via info@deelnulrum.nl. Ook vind je meer info over deelname op de site.

3 Responses to “nieuwe gasten gezocht voor 2015”

  1. Bart Aanstoot en Thimo Woerts
    januari 12, 2015 at 3:02 pm #

    Klinkt goed, Tegenwoordig is er een stadslab bij Saxion Deventer waar dit soort vragen gesteld kunnen worden. voor elk vakgebied!!

    Wij zullen eens na vraag doen wat zij hier van vinden!

    Groeten,
    Bart en Thimo

  2. Fran Huizenga-Luth
    februari 12, 2015 at 5:42 am #

    Jullie praten en praten maar…wat is de opbrengst?? Doe toch iets concreets voor Ulrum…al dat gepraat schijnt verder niets dan meer gepraat…Ik zie het zo van verre aan en vindt dat jullie veel praten en vergaderen maar verder zie ik geen concrete plannen…weet wel dat jullie je best doen en wat er voor Ulrum moet gebeuren weet ik ook niet maar dat vergaderen schijnt niets op te leveren. Zorg voor de ouderen & de jeugd. Niet dat de jeugd kan laten en doen wat ze willen. Geef ze sport en afdoening. Zo blijven ze een belangrijk deel van het dorp. De ouderen zijn ook heel belangrijk in hoe het vroeger was en hoe het goed rijlde en zijlde. Misschien geen goed Nederlands maar je begrijpt wel wat ik bedoel. Ulrum is en blijft mijn dorp en wil graag dat ONS Ulrum zo blijft zoals het altijd was…vriendelijk & vibrand!

    • Deel& Ulrum
      februari 13, 2015 at 3:43 pm #

      Nou Fran, dat klopt deels. Er wordt heel wat afgepraat. En we halen ook veel mensen naar Ulrum die flink wat af praten en plannen maken. Gelukkig komen er uit die plannen ook al heel wat concrete resultaten naar voren en (nog leuker) er zijn ook nog heel wat concrete resultaten te verwachten in de toekomst. We claimen niet dat daarmee alle problemen en uitdagingen van Ulrum in één klap opgelost zijn. We hopen wel dat DEEL& Ulrum er een bijdrage aan kan leveren dat het beter gaat met Ulrum.

      Voor wat DEEL& Ulrum betreft, zijn er een aantal concrete zaken en resultaten te noemen. Bijvoorbeeld:
      – de regeling voor het opplussen. Inmiddels zitten we nu al op 84 particuliere woningen die met subsidie worden aangepast.
      – er zijn concrete plannen om huurwoningen op te plussen. We verwachten dat dit binnenkort van start gaat.
      – bij Terpen en Wierdenland, een verhaal in ontwikkeling komt het verhaal van ouderen heel erg naar voren. Dit project zit nu nog in een planfase, maar eind 2015 gaat voor dit project ook de eerste schep de aarde in.
      Team DEEL& Ulrum

Plaats een reactie!